Alimentació
Les sopes en sobres, perills

Actualment abunden en el mercat les sopes instantànies que ens brinden una solució pràctica i ràpida per a l'hora de dinar a l'oficina.
Segons estudis realitzats recentment les tan consumides sopes "instantànies" (aquelles que vénen en sobres i asseguren tenir una col · lació completa en menys cinc minuts) són perjudicials per a la salut .
Els resultats han donat que aquests aliments, no són més que químics sintètics, des additius, colorants, saboritzants, sals, etc. Entre els tants elements que componen les sopes en pols es troba un dels més perjudicials: el glutamat monosòdic.
Aquest additiu és normalment trobat en brous en daus, salses fregits, cubs de tomàquet i les ja esmentades sopes.
Anteriorment s'han trobat casos en els quals el Glutamat s'utilitzava en assaonadors, que van haver de ser retirats del mercat en descobrir que era altament cancerigen.
Entre els símptomes més comuns que provoca aquest additiu es troben els mals de cap, visió borrosa, taquicàrdia, picor, irritació ocular, diarrees i asma. Aquests trastorns es van conèixer com la "síndrome del restaurant xinès", per donar-se en casos de clients de restaurants xinesos i japonesos.
A més es van realitzar estudis que van llançar que el glutamat monosòdic desenvolupava propensió i en alguns casos s'agreujava a l'obesitat i l'esterilitat.
Com si fos poc, s'ha descobert que en escalfar la sopa en el seu envàs original de polietilè en el microones, el plàstic allibera dioxines que són les toxines que produeixen Càncer.
Discovery Health en una ocasió va emetre un programa que parlava sobre les sopes instantànies i afegien que aquests aliments són de digestió lenta (tot i ser un líquid) i que es laven en els intestins provocant apendicitis en diverses persones.
Queda en cada un de vosaltres decidir si us alimenteu amb aquest tipus de sopes o amb un simple i sa te.
Popularitat: 37%